Közlekedési dekarbonizáció projekt

Pontosabb információk segíthetik a közlekedés zöldítését

2015. december 15.

A Magyar Földtani és Geofizikai Intézet – Nemzeti Alkalmazkodási Központ most befejezett kutatásának eredményei az éghajlatváltozás elleni küzdelem hasznos eszközei lehetnek. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával megvalósított projekt a közlekedésből eredő üvegház gáz kibocsátás pontosabb számítását teszi lehetővé. A kifejlesztett módszerek a kibocsátás csökkentés tervezésében is haszonnal alkalmazhatók. Projektzáró sajtóközlemény.

 


 

Számold ki a közlekedési karbon lábnyomod!

A karbon lábnyom az ökológiai lábnyom része és egyben a legnagyobb mértékben növekvő komponense. A kalkulátor segítségével megbecsülhetjük, hogy életvitelünkkel milyen mértékben járulunk hozzá az emberiség közlekedési üvegházhatású gáz kibocsátásához. Meghatározhatjuk továbbá, hogy a különböző közúti közlekedési módok (személygépkocsi, motorkerékpár, autóbusz) használatával milyen mértékben csökkenthetjük az üvegházhatású gázok kibocsátását.

További információ

 


 

Átfogó kutatás az üvegházgáz-kibocsátás számítási, becslési metodikájának kialakítása érdekében

2015. június 25.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet átfogó kutatási projektet indít a közlekedési ágazat hosszú távú dekarbonizációja megvalósításához az üvegházgáz-kibocsátás számítási, becslési metodikájának kialakítása érdekében. Projektindító sajtóközlemény.

 

 


 

 

 

Nyelvek

 


 

Bejelentkezés