Hírek

A magyar társadalom és gazdaság alkalmazkodóképességének erősítése a cél

magyar

2013. március 7.

A Nemzeti Alkalmazkodási Központ az emberi civilizációt fenyegető természeti, gazdasági és társadalmi folyamatok hazai hatásainak minél pontosabb megismerésére, elemzésére és az abból levont következtetések széles körű terjesztésére, a döntéshozatal támogatására, az e folyamatok lassítására irányuló intézkedések, illetve az ezekre történő társadalmi szintű alkalmazkodás ösztönzésére törekszik. – mondta Bencsik János, az intézet vezetője egy 2012. március 7-ei, budapesti konferencián.

Tags: 

Új időszak veheti kezdetét a hazai éghajlatvédelemben

magyar

2012. november 28.

Bencsik János 2012. november 28-i felszólalása az Országgyűlésben.

Másfél hónappal korábban, a Nemzeti Akkreditációs Bizottság hatásköréről szóló törvényjavaslat parlamenti vitájában Bencsik János kitért arra, hogy a 3. üvegházgáz kereskedési időszakra vonatkozó uniós joganyag átültetése során megkerülhetetlen lesz az Éghajlatvédelemről szóló törvény módosítása is, hiszen az új kereskedési időszakban, a kvótabevételekből részesedő tagállamok a rendelkezésükre bocsátott források minimum ötven százalékát bizonyított módon éghajlatvédelmi fejlesztések megvalósítására kell, hogy fordítsák.

 

Tags: 

Bencsik: Ökológiai eladósodásunk éppoly tarthatatlan, mint a pénzügyié

magyar

2012. október 25.

A növekedés mítosza cserbenhagyott minket és látványosan kudarcot vallott saját vonalán, a gazdasági stabilitás és az emberek megélhetésének biztosításában. Kevesek jóléte ökológiai degradációra és tartós társadalmi igazságtalanságra alapozva fenntarthatatlan. – fogalmazott Bencsik János a Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége által Budapesten rendezett konferencián, 2012. október 25-én.

 

Tags: 

Megkezdődött a Hazai Dekarbonizációs Útiterv 2050 kidolgozása

magyar

2012. július 16.

2012. július 16-án délelőtt a Magyar Földtani és Geofizikai Intézetben került sor a „Hazai Dekarbonizációs Útiterv 2050” kidolgozását támogató ágazati dialógus munkacsoportok összevont alakuló ülésére, melyen közel száz szakember vett részt az energetika, a közlekedés, a mezőgazdaság és az ipar területéről.

 

Tags: 

Egyeztetett lépésekkel az alkalmazkodás útján

magyar

2012. július 16.

A klímaváltozás kihívásaival kapcsolatos megelőző intézkedések és alkalmazkodási válaszlépések szükségességét szem előtt tartva továbbra is cél a tagállami tervek és intézkedések összehangolása, az alkalmazkodási intézkedések hazai stratégiai megalapozása.

 

Tags: 

Hazai Dekarbonizációs Útiterv – a magyar gazdaság szénmenetesítésének 2050-ig tartó ütemterve

magyar

2012. június 27.

Interjú dr. Fancsik Tamással, a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet igazgatójával. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium múlt hónapban létrehozott új, klímapolitikai tárgyú honlapján olvasható, hogy a Kormány a közeljövőben kívánja megkezdeni a Hazai Dekarbonizációs Útiterv kidolgozását. E terv létrehozásában a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mellett az Ön által vezetett Magyar Földtani és Geofizikai Intézet is aktív szerepet vállal.

 

Tags: 
Subscribe to RSS - Hírek

Nyelvek

Kiemelt partnereink

 


 

Bejelentkezés