A Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztályról

A Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztály (NAKFO) a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat (MBFSZ) szervezeti egysége.

magyar

SAJTÓKÖZLEMÉNY: A felszín alatti vízutánpótlás lehetőségeinek vizsgálata Magyarországon

MAGYAR BÁNYÁSZATI ÉS FÖLDTANI SZOLGÁLAT

SAJTÓKÖZLEMÉNY
2021. 12. 10

magyar

LIFE-CLIMCOOP: projekt-bemutató VIDEÓ

Elkészült a LIFE-CLIMCOOP "Városok és helyi vállalatok együttműködése a klímaadaptációért" projekt bemutató kisvideója, amely átfogóan ismerteti a projekt céljait és tevékenységeit. A videó magyarul és angolul, valamint feliratos formában is elérhető.

magyar

Megjelent a Deepwater-CE projekt legújabb hírlevele

Megjelent a Deepwater-CE projekt 5. számú hírlevele, amelyben olvashatnak a képzési sorozatunk 3. alkalmáról, a mintaterületen végzett munkák illetve a nemzeti cselekvési tervek kidolgozásának előrehaladásáról.

A hírlevél nyelve angol.

 

 

 

magyar

LIFE-CLIMCOOP: Az éghajlatváltozás hatásainak helyi megjelenésével kapcsolatos felmérés Kazincbarcikán és térségében

A Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztályának munkatársai a LIFE-CLIMCOOP projekt keretében 2021 szeptemberében félig strukturált szakmai interjúkat készítettek Kazincbarcika városának és tágabb térségének főbb döntéshozóival, társadalmi-gazdasági-civil szereplőivel, számos ágazati szakemberrel, megszólítva széleskörű célcsoportokat.

Az interjúk célja a 2022-ben elkészülő Kazincbarcika és a BorsodChem Zrt. közös klímaalkalmazkodási stratégiáját előkészítő éghajlati sérülékenységi helyzetelemzés statisztikai adatelemzéseinek kiegészítése, szélesebb körű helyzetfeltárással a helyi szereplők, hatásviselők véleményének, tapasztalatainak és javaslatainak összegzésével arról, hogy a városnak, a vállalatnak és a térségben élőknek milyen kihívásokkal kell szembenéznie a klímaváltozás hatásainak következtében.

magyar

Sikeresen lezajlott a „Kritikus energetikai infrastruktúra elemek (villamosenergia, gáz, távhő rendszerek) éghajlati és földtani sérülékenységének értékelése” című projekt konferenciája

2021. október 13-án, Tatán, a Kristály Imperial Hotel**** Pálma Rendezvényházban került sor a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat (MBFSZ) Nemzeti Alkalmazkodási Központjának (NAKFO) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával megvalósuló Z1000035 azonosítószámú, „Kritikus energetikai infrastruktúra elemek (villamosenergia, gáz, távhő rendszerek) éghajlati és földtani sérülékenységének értékelése” című projekt konferenciájára.

magyar

A felszín alatti víztározás lehetőségeinek vizsgálata Magyarországon

Az Interreg CENTRAL EUROPE Program által finanszírozott DEEPWATER-CE egy 2019. május 1-jén indult kutatási program, amelynek keretein belül öt közép-európai ország (Magyarország, Horvátország, Lengyelország, Németország – Bajorország és Szlovákia) a célzott felszín alatti vízutánpótlási-, és vízvisszatartási technológiák alkalmazási lehetőségeit vizsgálja.

magyar

A Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat is részt vesz a Mátrai Erőmű átalakítását megalapozó 9 éves projektben

Elkezdődött a Mátrai Erőmű kilenc évig tartó átalakítása, a vállalat karbonfüggetlenségét célzó és a bányaterületek rekultivációjára, energiahatékonysági, valamint a regionális zöld közlekedési megoldások népszerűsítésére is kiterjedő átmenet azonban a jelenlegi munkahelyeket nem veszélyeztetheti – jelentette ki az MTI-hez pénteken eljuttatott közös közleményében a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, valamint az innovációs és technológiai miniszter.

magyar

Tekintse meg a DEEPWATER projekt keretében megrendezésre került online szemináriumokat

2020 októberében az Interreg CENTRAL EUROPE Program által finanszírozott, a célzott felszínalatti vízutánpótlási módszerek alkalmazásának közép-európai előmozdítását zászlajára tűző DEEPWATER-CE projekt keretében mind az öt közép-európai partnerországban képzéseket szerveztek a témában érintett szervezetek, szakértők és felhasználók számára.

magyar

Vegyen részt a LIFE-CLIMCOOP projekt online nyitórendezvényén!

Szeptember 30-án, 10 órától kerül sor a LIFE19 CCA/HU/001320 azonosítószámú LIFE-CLIMCOOP Városok és helyi vállalatok együttműködése a klímaadaptációért c. projekt nyitókonferenciájára – a járványügyi helyzetre való tekintettel – online keretek között.

magyar

Oldalak

Subscribe to Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztály - NAKFO RSS

Nyelvek

Kiemelt partnereink

 


 

Bejelentkezés