A klímaváltozás hatása a világ élelmiszer-ellátására és a kereskedelmére

Body: 

2015. június 18. • Gondola.huFAO.org

A globális felmelegedés alapjaiban változtatja meg hol és hogyan termeljük meg az élelmünket, hatására csökkenhet bizonyos mezőgazdasági termények táplálkozás-élettani értéke. Ezt állapította meg az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) legújabb jelentése, amely egyúttal kitér arra is, mit jelentenek mindezek az éhezés és szegénység elleni küzdelem és a globális élelmiszer-kereskedelem szempontjából.  A Klímaváltozás és élelmiszerellátó rendszerek című kiadvány az elmúlt húsz év legfontosabb, a klímaváltozás helyi és világszintű hatásait vizsgáló, az élelmezésügyre és mezőgazdaságra fókuszáló kutatásait és megállapításait foglalja össze. További információ

Nyelvek

Kiemelt partnereink

 


 

Bejelentkezés