A Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztályról

A Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztály (NAKFO) a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat (MBFSZ) szervezeti egysége.

magyar

Sikeresen lezajlott a „Kritikus energetikai infrastruktúra elemek (villamosenergia, gáz, távhő rendszerek) éghajlati és földtani sérülékenységének értékelése” című projekt konferenciája

2021. október 13-án, Tatán, a Kristály Imperial Hotel**** Pálma Rendezvényházban került sor a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat (MBFSZ) Nemzeti Alkalmazkodási Központjának (NAKFO) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával megvalósuló Z1000035 azonosítószámú, „Kritikus energetikai infrastruktúra elemek (villamosenergia, gáz, távhő rendszerek) éghajlati és földtani sérülékenységének értékelése” című projekt konferenciájára.

magyar

A felszín alatti víztározás lehetőségeinek vizsgálata Magyarországon

Az Interreg CENTRAL EUROPE Program által finanszírozott DEEPWATER-CE egy 2019. május 1-jén indult kutatási program, amelynek keretein belül öt közép-európai ország (Magyarország, Horvátország, Lengyelország, Németország – Bajorország és Szlovákia) a célzott felszín alatti vízutánpótlási-, és vízvisszatartási technológiák alkalmazási lehetőségeit vizsgálja.

magyar

A Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat is részt vesz a Mátrai Erőmű átalakítását megalapozó 9 éves projektben

Elkezdődött a Mátrai Erőmű kilenc évig tartó átalakítása, a vállalat karbonfüggetlenségét célzó és a bányaterületek rekultivációjára, energiahatékonysági, valamint a regionális zöld közlekedési megoldások népszerűsítésére is kiterjedő átmenet azonban a jelenlegi munkahelyeket nem veszélyeztetheti – jelentette ki az MTI-hez pénteken eljuttatott közös közleményében a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter, valamint az innovációs és technológiai miniszter.

magyar

Tekintse meg a DEEPWATER projekt keretében megrendezésre került online szemináriumokat

2020 októberében az Interreg CENTRAL EUROPE Program által finanszírozott, a célzott felszínalatti vízutánpótlási módszerek alkalmazásának közép-európai előmozdítását zászlajára tűző DEEPWATER-CE projekt keretében mind az öt közép-európai partnerországban képzéseket szerveztek a témában érintett szervezetek, szakértők és felhasználók számára.

magyar

Vegyen részt a LIFE-CLIMCOOP projekt online nyitórendezvényén!

Szeptember 30-án, 10 órától kerül sor a LIFE19 CCA/HU/001320 azonosítószámú LIFE-CLIMCOOP Városok és helyi vállalatok együttműködése a klímaadaptációért c. projekt nyitókonferenciájára – a járványügyi helyzetre való tekintettel – online keretek között.

magyar

„NATéR továbbfejlesztése” projekt zárókonferencia

2019. november 28-án, Budapesten, a Stefánia úti Art Geo Palotában került sor a KEHOP-1.1.0-15-2016-00007 azonosítószámú „Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer (NATéR) továbbfejlesztése” c. kiemelt projekt zárórendezvényére.

magyar

SAJTÓKÖZLEMÉNY: EREDMÉNYESEN ZÁRUL A „NATÉR TOVÁBBFEJLESZTÉSE” PROJEKT

A 2016-ban indult, Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) „1. a klímaváltozás hatásaihoz való alkalmazkodás” prioritási tengelyének 1.1.0. konstrukciójából támogatott „Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer (NATéR) továbbfejlesztése” c. kiemelt projekt eredményeként új éghajlati sérülékenység-vizsgálatok, továbbá a helyi és országos klímapolitikai tervezést segítő eszközök születtek.

magyar

Sikeresen lezajlott a DEEPWATER-CE projekt első projektkoordinációs találkozója

2019. november 20-21-én került sor Katowicében, az Interreg CENTRAL EUROPE Program által finanszírozott DEEPWATER-CE első projektkoordinációs találkozójára.  A Sziléziai Egyetemen megrendezett találkozón 7 projektpartner, valamint 2 társult partner vett részt. A magyar delegációt az MBFSZ, mint vezető partner, a Geogold Kárpátia Kft., mint partner, valamint az Országos Vízügyi Főigazgatóság, mint társult partner képviselte.

magyar

Interaktív szemléletformálás fiataloknak, együttműködésben az Európa Ponttal

Klímaváltozással kapcsolatos, a problémakör komplexitásának megragadására törekvő szemléletformálási foglalkozást tartott iskolások számára az MBFSZ  az Európa Pontban.

magyar

Oldalak

Subscribe to Nemzeti Alkalmazkodási Központ Főosztály - NAKFO RSS

Nyelvek

Szervezetünk


 

Kiemelt partnereink

 


 

Bejelentkezés