"Vigyázzunk a Földre" címmel rajz- és reart-pályázatot hirdetünk Pest megyei óvodás csoportoknak és kisiskolásoknak

„Vigyázzunk a Földre” címmel rajz és reart-pályázatot hirdet Pest Megye Önkormányzata és a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Pest megyei óvodás csoportoknak és általános iskolai 1-4. évfolyamos diákok számára.

A pályázat célja az óvodás gyermekek és alsós (1-4. évfolyam) általános iskolai korosztály körében a környezetvédelemmel, éghajlatváltozással kapcsolatos információk elterjesztése, a Föld megóvásának, az éghajlatváltozás mérséklésének és az ahhoz való alkalmazkodásnak fontosságára való figyelemfelhívás, ami által a gyermekek környezet- és klímatudatos látásmódja és viselkedése is fejlődik. Fontos, hogy a gyermekek minél fiatalabb korban megismerjék azokat a lehetőségeket, amelyekkel ők is hozzá tudnak járulni a növények és állatok élőhelyeinek megmaradásához, az éghajlatváltozás lassításához és az alkalmazkodáshoz, végső soron a Föld megóvásához.

Pályaműveket rajz/montázs/reart kategóriában várunk óvodás csoportoktól és kisiskolásoktól, amelyeket több tagból álló szakmai zsűri fog értékelni. Az óvodásoknál az első három helyezett csoport, míg kisiskolásoknál az első három helyezett egyéni pályázat nyertese értékes nyereményeket kap.

A részletes pályázati felhívás és útmutató a nakfo.mbfsz.gov.hu/klimapalyazat oldalon érhető el.

 

A rajz- és reart-pályázat a Pest Megye Önkormányzata és a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat Konzorciuma által megvalósuló KEHOP-1.2.0-15-2016-00011 azonosítószámú, „Pest Megyei Klímastratégia kidolgozása és a Pest Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása" című projekt keretében kerül meghirdetésre.

Nyelvek

Kiemelt partnereink

 


 

Bejelentkezés